Συστατικά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αβγό
50ml
σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. βούτυρο
Μέλι ή μερέντα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβγό, το σπορέλαιο, 1
πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα
πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα, ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα ίσα
ίσα να αναμειχθούν. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε ψηλή φωτιά. Θα χρειαστούμε
2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά. Μετά μεταφέρουμε τα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε
μέλι ή μερέντα.
Καμέλα Σ.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΜΕΛΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΜΑΙ!!! ΧD
ΑπάντησηΔιαγραφήΙωάννα Κ.
Ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμελα Σ