Ρεβιθοκεφτέδες (Νίσυρος)

Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι περίπου
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
   Βάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μπολ με αλατισμένο νερό για να φουσκώσουν. 
   Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε κι έπειτα τα αλέθετε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα πολτοποιημένα ρεβίθια σε ένα μπολ. Βάζετε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό (όσο κι αν χρειάζεται) για να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ανακατεύεται καλά το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. 
   Τηγανίζετε τους ρεβιθοκεφτέδες σε αρκετό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα,
   Συνδυάζονται τέλεια με ταραμοσαλάτα ή φάβα.

Καλή σας όρεξη!!!

Άννα Κ. 

3 σχόλια: