Γλυκές κρέπες


Υλικά Συνταγής
·         2 αυγά εκτός ψυγείου
·         1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·         1 πρέζα ζάχαρη
·         1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
·         1 1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
·         2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο και κρύο)
·         λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)

Για το σερβίρισμα
·          σοκολάτα ή μέλι
·         ξηρούς καρπούς
·         φρούτα (φρέσκα)
·         ή ότι άλλο σας αρέσει


Εκτέλεση

Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα. Ψήνουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε 30 δευτερόλεπτα και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο. Προσθέτουμε τα υλικά που θέλουμε και φτιάχνουμε τις γλυκές κρέπες (περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι, προσθέτουμε φρούτα και ότι άλλο θέλουμε).
                                                                                Λυδία Κ.Φ.

4 σχόλια: