Ψωμί μπανάνας


Υλικά
·         125 γραμμάρια βούτυρο
μαλακό εκτός ψυγείου
·         200 γραμμάρια ζάχαρη
·         50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
·         3 αυγά
·         270 γραμμάρια αλεύρι για όλες
·         τις χρήσεις, κοσκινισμένο
·         2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
·         1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
·         170 γραμμάρια γιαούρτι απλό (όχι στραγγιστό)
·         240 μπανάνα ώριμη λιωμένη με το πιρούνι
(2 μεγάλες μπανάνες)

Εκτέλεση
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάτε την καστανή και την λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μείγμα την κανέλα το γιαούρτι και την λιωμένη μπανάνα. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αδειάζετε στη φόρμα του κέικ. Ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά. Ανάλογα με την φόρμα, το ψωμί μπανάνας  μπορεί να χρειαστεί 5 λεπτά πιο πολύ ή πιο λίγο ψήσιμο.

                                                                                 Νάσια Μ.

2 σχόλια: