Φρουτοποτό


ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 500 γρ. φράουλες ( Αν θέλουμε, αντί για φράουλες βάζουμε βερίκοκα, δαμάσκηνα, κεράσια ή ανανά )
  • 300 γρ. μέλι
  • μερικά φύλλα μέντας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • πάγος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια τους και τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Κρατάμε 100 γρ. από αυτές.
  2. Βάζουμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το μέλι και την κανέλα. Τις χτυπάμε να γίνουν πουρές και μοιράζουμε το μείγμα σε ποτηράκια, τα οποία γεμίζουμε κατά τα 2/3.
  3. Ρίχνουμε μπόλικο πάγο στο μπλέντερ μαζί με τα 100 γρ. φράουλες και τα χτυπάμε να γίνουν σαν γρανίτα.
  4. Συμπληρώνουμε τα ποτήρια με τον τριμμένο πάγο με τη φράουλα και γαρνίρουμε το φραουλοποτό με φυλλαράκια από φρέσκια μέντα.
  5. Σερβίρουμε με πολύχρωμα χοντρά καλαμάκια.
Ιωάννα Κ. 

6 σχόλια: