Υλικά
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
1/2 κιλό κιμά
1/2 κούπα λάδι
1
1/2 κούπα τυρί χοντροκομμένο
1
1/2 κούπα χυμός
ντομάτας
αλάτι,πιπέρι
λίγη κανέλα και
μοσχοκάρυδο
λίγη φέτα
Για τη
μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα
5
κ.σ αλεύρι
1 κ.σ βούτυρο
1/2 κ.γ αλάτι
μοσχοκάρυδο,πιπέρι,δάφνη
2 αυγά
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια για 15 λεπτά περίπου . Τα στραγγίζετε,τα
ξεπλύνετε με κρύο νερό και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τον κιμά.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι ,
τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και το μοσχοκάρυδο .Τα σοτάρετε για
15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε το
χυμό ντομάτας και αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Μόλις το σβήσετε ρίχνετε λίγη φέτα σε
κομματάκια.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε τη
μπεσαμέλ .Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)μαζί
με το αλεύρι και ανακατεύετε.Όταν αρχίζει να πήζει προσθέτετε το αλάτι, το
βούτυρο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.Μόλις δείτε να βγάζει
φουσκάλες το αποσύρετε από τη φωτιά και
ρίχνετε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα
για να μην ψηθούν. Προαιρετικά αν θέλετε ρίχνετε λίγο κεφαλοτύρι.
Παίρνετε ένα μεσαίο ταψί ,ρίχνετε
τα μισά μακαρόνια με λίγο τριμμένο τυρί ανακατεύετε και ρίχνετε τα υπόλοιπα
μακαρόνια με τον κιμά και ανακατεύετε ξανά.Μετά στρώνετε από πάνω τη μπεσαμέλ,ραντίζετε με
λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο
κεφαλοτύρι .
Ψήνετε το παστίτσιο στους 180 βαθμούς
με αέρα ή αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Καλή σας όρεξη!
Γιώργος Α.
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ!!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΒΕΛΙΝΑ Γ.
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή